Bloedrode dag op Amerikaanse beurs

Het is een drukke week op Wall Street. Na een wilde rit die dinsdag uiteindelijk in een winst van 5 procent eindigde, opent de Dow Jones-index woensdag 3 procent lager en hij blijft maar zakken.

Amerikaanse beleggers zijn vooral onzeker over een eventuele fiscale stimulus van de regering om de economische impact van het coronavirus covid-19 te verkleinen.

Het Witte Huis lekte dinsdagavond, net voor de sluiting van de beurs, dat president Donald Trump de werkgeversbijdragen op loon wil afschaffen tot het einde van het jaar. Dat nieuws kon echter nergens bevestigd worden en investeerders en bedrijven worstelen nu met onzekerheid en wachten op details.

Luchtvaart

Meteen nadat het lek bekend raakte stuwden beleggers de beurs naar een hoogtepunt, maar ondertussen is de euforie wat gaan liggen en de Dow Jones begint de dag met een verlies van 3 procent. Ook de Nasdaq opent 2 procent lager.

En niet verrassend weegt ook covid-19 weer op de beurzen. Vooral de luchtvaart doet het slecht nu de vraag naar vluchten vermindert uit angst om het virus op te lopen. De grote Amerikaanse luchtvaartmaatschppijen verloren meer dan 3 procent, Norwegian Airlines opende 5 procent lager.

De daling van woensdag brengt de Amerikaanse beurs nog iets dichter bij een zogenaamde berenmarkt. Dat is de term voor wanneer een beursindex 20 procent lager staat dan zijn meest recente hoogtepunt. De Dow Jones staat op dit moment 18 procent lager en de Nasdaq 17,4 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20