Amerikaanse beleggers nemen even pauze in vaccinrally

De Amerikaanse beurzen openen licht lager na een recordbrekende eerste dag van de maand. Pfizer is bij de winnaars, Salesforce gaat onderuit.

De vaccinrally van de afgelopen maand zit er voorlopig op. Over heel november gingen de Amerikaanse indexen meer dan 10 procent hoger, goed voor de beste maand sinds 1987. Dinsdag werd daar nog even een vervolg aan gebreid, maar woensdag gaan de beurzen lager.

De softwareproducent Salesforce verliest 9,3 procent nadat hij dinsdagavond nabeurs de overname van de zakelijke chatapp Slack had aangekondigd. Het bedrijf heeft daar 28 miljard dollar (23 miljard euro) voor over. Hoewel Salesforce door die overname in rechtstreekse concurrentie kan gaan met techreus Microsoft voor bedrijfssoftware, zijn beleggers duidelijk niet erg overtuigd van de deal. Slack gaat 2,7 procent lager.

Vaccinbedrijven

De vaccinrally mag dan wel (tijdelijk) voorbij zijn, voor de vaccinbedrijven zelf is de rally nog niet over. Pfizer wint 2,6 procent op het nieuws dat het VK als eerste land zijn vaccin heeft goedgekeurd. Volgende week begint het land te vaccineren. Concurrent Moderna gaat 2,3 procent in het groen. Moet daar wel even bij gezegd worden dat het aandeel dinsdag 8 procent lager sloot.

Ook de autobouwer Tesla verliest 4,2 procent. Het bedrijf belandt eind december in de prestigieuze S&P500-index en dat zal voor een hoop extra kooporders zorgen omdat fondsen die de index schaduwen hun portefeuilles dan moeten herschikken.

De Dow Jones gaat 0,4 procent lager, de S&P500 verliest 0,3 procent en de Nasdaq gaat 0,7 procent in het rood.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20