Amerikaanse aandelenbeurzen nemen gas terug

De Amerikaanse aandelenbeurzen nemen dinsdag wat gas terug na de aanzienlijke winsten van maandag. Vooral techaandelen moeten terrein prijsgeven.

De Dow Jones Industrial Average laat 144 punten liggen, een verlies van 0,5 procent. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq gaan respectievelijk 0,8 procent en 1,7 procent achteruit.

Techaandelen hebben een slechte dag. Apple en Facebook geven elk meer dan 2 procent prijs, Amazon en Microsoft gaan 1 procent lager, terwijl Tesla 4.5% inlevert.

Cyclische sectoren zoals energie en financials blijven het relatief goed doen, door optimisme over de vaccinaties tegen het virus.

Warenhuisketen Target kon uitstekende kwartaalresultaten voorleggen, maar incasseerde desondanks een klap van 4,5 procent. De retailer waagt zich niet aan een voorspelling voor 2021.

Olie noteert 1,74 procent lager dan maandag. Een vat Brentolie kost nog 62,6 dollar. De euro noteert een fractie hoger met een winst van 0,32 procent. Amerikanen betalen dinsdagavond 1,21 dollar voor de eenheidsmunt. Goud dikt ruim een half procent aan en noteert tegen 1.732 dollar voor een ounce (31,1 gram). De bitcoin tenslotte noteert tegen 47.808 dollar, een verlies van 1,2 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20