Amazon sluit zijn boekenwinkels

De Amerikaanse webwinkel Amazon gaat bijna 70 fysieke winkels in de VS en het Verenigd Koninkrijk sluiten, waaronder boekenwinkels, Amazon “4-star winkels” (speelgoed, elektronica en huishoudartikelen) en pop-up winkels. Dat meldt het persbureau Reuters.

Het gaat om een van de meest ingrijpende beslissingen van Amazons fysieke winkeldivisie sinds voormalig Tesco-topman Tony Hoggett in januari er tot senior vice president werd benoemd.

Amazon ondervindt al jaren moeilijkheden om zijn fysieke winkelomzet te laten groeien. Het bedrijf is dan ook actief in een waaier van retailactiviteiten, die naast de supermarktketen Whole Foods, ook de Amazon Fresh-lijn (kruidenierswinkels), de “4-star”- en de boekenwinkels omvat. 

Ondanks het openen van tientallen nieuwe Amazon Fresh-kruidenierswinkels tijdens de pandemie, ging de omzet van de fysieke winkelverkopen van Amazon vorig jaar iets lager dan in 2019.

Door de 68 fysieke retail-locaties te sluiten, wil Amazon kosten uit het segment snijden en zijn energie richten op zijn supermarkten en zijn pas opgerichte modebedrijf Amazon Styling.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20