Alphabet investeert 2 miljard dollar in concurrent van ChatGPT

Enkele bronnen hebben aan de Amerikaanse nieuwssite CNBC bevestigd dat Alphabet, het moederbedrijf van Google, 2 miljard dollar zal investeren in het AI-bedrijf Anthropic.

Waarom is dit belangrijk?

Sinds de lancering van ChatGPT zetten de techbedrijven alles in het werk om zelf een succesvolle AI-bot op de markt te brengen. Bij het ene bedrijf loopt de ontwikkeling al vlotter dan bij het andere. In februari drukten de aandeelhouders van Alphabet bijvoorbeeld op de verkoopknop na de Bard-demo. Bard is de naam voor het AI-model van de techgigant.

In het nieuws: Alphabet schakelt een versnelling hoger in de AI.

  • De techgigant zal 2 miljard dollar investeren in Anthropic. In een eerste fase legt Alphabet 500 miljoen dollar op toevallig. De overige 1,5 miljard dollar zal stelselmatig geïnvesteerd worden.
  • Het is niet de eerste keer dat Alphabet investeert in Anthropic. Het bedrijf achter de befaamde zoekmachine had in juli al een belang genomen van zo'n 10 procent in de AI-ontwikkelaar. Daar hing een prijskaartje van 300 miljoe
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer