Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Airbnb gaat televisie maken

Logo Business AM
Economie

25/04/2019 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Het alternatieve hotelplatform Airbnb wil zijn activiteiten ook naar de televisiesector uitbreiden. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters benadrukt. Met een eigen televisiestudio zou het bedrijf vooral toeristische reportages en natuurdocumentaires willen maken. Die strategie zou Airbnb willen gebruiken om de consument aan te sporen vaker op reis te gaan.

Volgens Reuters is deze strategie voor Airbnb bijzonder belangrijk. Het persbureau benadrukt dat het bedrijf, dat volgend jaar een beursintroductie wil  nastreven, zich immers sterker wil onderscheiden van platformen zoals Booking.com of Expedia.

Concurrentie

“Airbnb beweegt zich in een bijzonder concurrentiële en consoliderende reisindustrie,” aldus Reuters. “Steeds meer partijen grijpen naar de verhuur van appartementen, waarop Airbnb in het verleden een groot deel van zijn succes heeft gebouwd.”

De televisie-plannen van Airbnb zouden rechtstreeks van chief executive Brian Chesky komen. Chesky zou van mening zijn dat het bedrijf in de toeristische sector een brede voetafdruk moeten hebben. Hij zou hebben benadrukt dat creatieve content voor Airbnb van bijzonder groot belang is, ook al zijn de directe zakelijke baten niet altijd even duidelijk.

“Airbnb denkt trouwens al drie jaar aan toeristische televisiereeksen en documentaires,” zegt Reuters. “Het bedrijf denkt daarbij ook aan shows waarin gasten en gastheren en de aangeboden adressen aan bod zouden komen. De onderneming zou daarbij zowel aan eigen producties als aan een samenwerking met gevestigde televisiestudio’s hebben gedacht.”

Chris Lehane, communicatie-verantwoordelijke van Airbnb, benadrukte dat de onderneming volop de mogelijkheden van een instap in de televisiesector bekijkt. Daarbij zou het bedrijf mogelijkheden in een brede waaier van toepassingen bekijken. Onder meer maakte Lehane gewag van een streaming-aanbod op de eigen applicatie, maar ook bij andere video-platformen.

Magazine

Airbnb wil deze creatieve content duidelijk gebruiken om nog meer potentiële reizigers naar zijn platform te lokken. De onderneming viseert daarbij ook een publiek dat voorlopig bij de traditionele hotelketens blijft zweren. Concrete details over de televisieplannen van Airbnb zijn echter nog niet gegeven. Ook over een lanceringsdatum en de financiering van de initiatieven is nog geen duidelijkheid.

Reuters wijst erop dat media-activiteiten in Silicon Valley steeds meer populair lijken te worden. “De technologiebedrijven streven naar hechtere relaties met de internetgebruiker en zijn waardevolle data,” beklemtoont het persbureau. “Voorbeelden daarvan zijn onder meer ook Apple, Amazon of Walmart.”

Het Airbnb Magazine zou in de plannen van Chesky een centrale plaats krijgen. Het magazine moet het startpunt zijn voor andere content die het bedrijf ontwikkelt. Films en streaming vormen een volgende uitstap voor de onderneming, die ernaar streeft om zijn applicatie voor steeds grotere delen van de reiservaring te laten gebruiken.

Onder meer reserveringen voor restaurants zijn al aan het aanbod toegevoegd. Airbnb bekijkt ook naar de mogelijkheden die transportservices zouden kunnen bieden.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO