AB InBev wordt een duurzaam energieverbruiker

Tegen het midden van het volgende decennium zal brouwer AB InBev voor zijn wereldwijde elektriciteitsgebruik nog uitsluitend op duurzame bronnen beroep doen. Dat heeft het concern bekend gemaakt.

Op dit ogenblik is slechts 7 procent van het totale elektriciteitsverbruik van de bierproducent van duurzame origine, maar tegen het midden van volgende decennium moet de elektriciteitsvoorziening van het concern volledig op milieuvriendelijke technologieën zijn gebaseerd. Daarbij zal het bedrijf duurzame energie inkopen bij externe partijen, maar ook zal AB InBev zelf voor de productie van milieuvriendelijke elektriciteit instaan. In het kader van deze duurzame doelstellingen heeft AB InBev een contract gesloten met de Spaanse energie-multinational Iberdrola, die jaarlijks 490 gigawattuur windkracht zal leveren. Iberdrola zal daarvoor in Mexico een windturbinepark met een capaciteit van 220 megawatt bouwen.

RE 100 Initiative

De productie van het Mexicaanse windmolenpark zal worden gereserveerd voor de lokale brouwerijen van de groep. Stelselmatig zullen volgens de bierproducent ook voor andere regio’s gelijkaardige contracten worden afgesloten. Externe leveringen moeten in totaal tussen 75 procent en 85 procent van de volledige duurzame energiebehoefte van AB Inbev dekken. Het resterende pakket wil de drankengroep zelf leveren met onder meer de installatie van zonnepanelen in zijn verschillend sites. De operatie zou van AB InBev de grootste verbruiker van hernieuwbare energie in de hele sector van consumptiegoederen maken. Indien het concern in zijn ambities slaagt, zal de ecologische voetafdruk van het concern met minstens 30 procent dalen. Die besparing kan worden vergeleken met de totale milieukost van een half miljoen personenwagens. Met het initiatief treedt AB InBev toe tot het RE 100 Initiative, een internationale groep van grote bedrijven die zich hebben geëngageerd om volledig naar het gebruik van hernieuwbare energie over te schakelen. Het RE 100 Initiative omvat al grote multinationals zoals Ikea, Coca-Cola en Apple, maar ook de Belgische groepen Colruyt en Proximus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20