Aantal overlijdens blijft dalen: 168 mensen overleden aan corona

Het aantal mensen dat is overleden aan het coronavirus is opnieuw stevig gedaald. In de afgelopen 24 uur overleden 168 mensen aan het virus. Dat brengt het totaal aantal overlijdens op 5.828.

47 procent van de totale overlijdens viel in het ziekenhuis, 52 procent in woon-zorgcentra.

Er zijn wel 1.487 nieuwe besmettingen vastgesteld. In totaal is er nu van bijna 40.000 mensen geweten dat ze besmet zijn met het coronavirus. Maar het echte cijfer ligt ongetwijfeld hoger.

Ziekenhuis

Er werden 232 mensen in het ziekenhuis opgenomen, maar tegelijk mochten 138 patiënten het ziekenhuis verlaten. Er liggen 4.920 mensen in het ziekenhuis, van wie 1.071 op intensieve zorgen liggen.

Er werden gisteren 8.118 testen afgenomen, wat het aantal testen op 161.896 brengt.

App?

Er werd op de dagelijkse persconferentie gesproken over ‘extra maatregelen om te weten waar, hoe en door wie iemand besmet is’. Daar zijn verschillenden manieren voor, maar de afgelopen weken werd al regelmatig gewag gemaakt van een app die ons allemaal zou tracken. Al zijn daar veel privacyzorgen rond. Zondag bleek ook dat een mogelijke Belgische app die de zogenaamde contact tracing mogelijk maakt, al meteen met een datalek zat.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20