Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Aantal doden in VS piekt

Logo Business AM
Coronacrisis

01/04/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Er zijn in de Verenigde Staten op dinsdag 865 doden gevallen door het coronavirus. Dat staat te lezen op de website van de universiteit van Johns Hopkins.

Het is het hoogste aantal doden in de VS sinds het uitbreken van de coronacrisis. Er zijn ook 188.500 besmettingen in totaal, elke dag komen er tot 25.000 gevallen bij. In totaal staat de dodentol op bijna 4.000.

1.000 doden in New York

In de Verenigde Staten zijn pas zeer laat quarantaine-maatregelen uitgeroepen. Daarom ligt het aantal geregistreerde besmettingen er zo hoog. Enkel Italië en Spanje hebben een hogere dodentol. Vooral in New York zijn de resultaten dramatisch: daar stierven al meer dan 1.000 mensen.

De Amerikaanse president Donald Trump, die het virus eerst nog afdeed als een griepje, klonk voor het eerst bedrukt. ‘Dit gaat een van de moeilijkste periodes ooit worden. We gaan duizenden mensen verliezen’, zei Trump in een toespraak.

Trump

‘Als de maatregelen niet nageleefd worden, kan het aantal slachtoffers oplopen tot 1 of 2 miljoen. Dit is geen gewoon griepje, dit is een zeer gemeen virus’, klonk het nog.

In de VS is opgeroepen om thuis te blijven en niet met meer dan tien mensen samen te zitten.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks