Zaken die je best te weten komt over je toekomstige huwelijkspartner

1. Wie al vragen heeft bij zijn keuze tegen dat hij voor het altaar staat, zit gegarandeerd in nesten 

Een huwelijk is geen pretpartijtje. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het huwelijk je vaak armer en dikker maakt en ook nog eens je zin in seks doet afnemen. Wie trouwt denkt dus beter twee keer na. Moet je op je gevoel afgaan of beter voor iemand kiezen die ‘op papier’ aan je eisen voldoet? De wetenschap geeft ons het antwoord: 

Uit onderzoek blijkt dat koppels die elkaar idealiseerden toen ze trouwden hun liefde langer konden vasthouden.

2. Vrouwen worden sowieso aangetrokken tot mannen met een hoog zelfbeeld, maar mannen die vrouwen huwen die niet goed in hun vel zitten vragen om moeilijkheden.

woman scared doubt uncertain biting nails

Mensen met een laag zelfbeeld zullen een positieve attitude inruilen voor een negatieve attitude wanneer ze – zoals dat in een huwelijk gaat – voor het realiseren van hun eigen doelstellingen te veel afhankelijk zijn van de goedkeuring van hun partner.

3. Vrouwen die een man willen die zich intensief met de kinderen bezighoudt moeten een partner vinden met een hoge socio-economische status.

man father child ocean

Daarbovenop is dat goed voor de intelligentie van de kinderen. Uit Brits onderzoek blijkt dat kinderen van vaders met een hoge socio-economische status hogere IQ’s hebben dan vaders met een lagere sociaal-economische status.

4. Uit Chinees onderzoek blijkt dat hoe hoger het inkomen van de man, hoe vaker vrouwen tot een orgasme komen.

Dit resultaat heeft volgens de onderzoekers niets te maken met leeftijd, gezondheid, geluk, studieniveau, het aantal jaren dat een relatie duurt, verschil in rijkdom tussen beide partners enz… Deze conclusie stemt overeen met de stelling dat het vrouwelijke orgasme zich aanpast aan de evolutie.

5. Uit onderzoek blijkt dat wanneer een vrouw zich onderdanig opstelt in haar seksbeleving -wat, hoewel mannen daar niet van uit gaan, veelal het geval is…

ze na verloop van tijd minder makkelijk seksueel opgewonden zal geraken om uiteindelijk haar interesse in seks te verliezen.

6. Vind een partner die zorgvuldig en plichtsgetrouw is, op het neurotische af

Het verlengt de levensduur en vergroot de kans op een gezond leven.

7. Wil je niet bedrogen worden?

man reading book guilty

Uit verschillende experimenten blijkt dat ontrouwe partners er anders uitzien dan trouwe partners, waarschijnlijk omdat ze er andere waarden op nahouden en karaktertrekken vertonen die hen tot minder ideale partners maken. Volgens de onderzoekers is de geest in staat de subtiele aanwijzingen te ontcijferen die het gezicht van een ontrouwe partner aangeeft.

8. Koppels waarbij de vrouw aantrekkelijker is dan de man zijn gelukkiger dan wanneer dat niet het geval is

couple bench water ocean

9. Koppels waarvan de vrouw kind is van gescheiden ouders houden het minder lang uit dan wanneer de man kind is van gescheiden ouders.

Uit onderzoek moet blijken dat vrouwen wiens ouders gescheiden waren meer kans maken om een huwelijk aan te gaan met een lager niveau van vertrouwen in de goede afloop van dat huwelijk, wat de kans op een scheiding uiteraard vergroot. Mannen wiens ouders gescheiden waren daarentegen maakten even veel kans om te scheiden als kinderen van niet-gescheiden ouders.   

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20