8 fantastische tips om meer geld te sparen bij hotel mama

In hotel mama blijven wonen tot je de leeftijd van (minstens) 30 jaar hebt bereikt is tegenwoordig helemaal geen schande meer. Mensen begrijpen ook wel dat jongeren het vandaag steeds moeilijker hebben om een eigen stek te kunnen betalen. Ervoor kiezen om in hotel mama te blijven wonen levert je dan ook een interessant financieel voordeel op, maar het kan altijd nog beter. Wij hebben 8 fantastische tips verzameld om nog meer geld te sparen door in het ouderlijk huis te blijven wonen!

AanbiederGratis adviesBekijk alle voordelen
Tip: 100% online, hoge opbrengst en beschermd tot € 100.000 per spaarder!Berekenen
Tip: heel hoge rente!Berekenen
Tip: Uw geldreserve is altijd beschikbaar!Berekenen

Tip 1: Maak duidelijk wat je het liefste eet

Een subtiele hint hier en daar kan wonderen doen. Koop je elke dag een broodje tijdens de pauze op het werk en gaat er hier doorheen de maand toch wel wat geld inzitten? Een kleine hint kan ervoor zorgen dat je tussen de 2 en 4 euro per (werk)dag kan uitsparen!

Tip 2: Nieuwe kleren kopen? Een visje uitgooien!

Zijn er gaten in die ene leuke jeans? Of zijn je kleren echt niet meer van deze tijd? In beide gevallen is het tijd om er nieuwe aan te kopen, maar dan kan je die leuke stedentrip waarschijnlijk wel vergeten… Even een visje gooien bij mama kan ervoor zorgen dat je een beetje extra geld krijgt toegestopt (kies een online spaarrekening die bij u past)!

Tip 3: Benzine op? De auto van je ouders lenen…

Brandstof voor je auto slorpt meer dan waarschijnlijk een behoorlijke hoeveelheid van je maandbudget op. Is de tank alweer leeg? Vraag dan even of je de auto van je ouders mag lenen. Wellicht dat deze je liever wat geld toestoppen om de tank te vullen dan je met hun (dure) auto te laten rijden.

Tip 4: Ga mee met je ouders boodschappen doen

Het lijkt in eerste instantie weinig spannend, maar soms kan het de moeite waard zijn om samen met je ouders boodschappen te doen. Zo bepaal je stiekem ook een klein beetje mee wat er allemaal in de keukenkasten komt te zitten.

Tip 5: Eén keer vloeken? Dat is dan 1 euro!

Probeer je ouders zo ver te krijgen dat er ergens een potje voor wordt aangelegd. Hoe vaak komt het bijvoorbeeld niet voor dat er onverhoopt in huis wordt gevloekt? Spreek af dat er per vloek één euro in de pot worden gedaan. Zorg er dan wel voor dat je zelf niet het meest van allemaal vloekt…

Tip 6: Een klusje uitvoeren kan wonderen doen

Zijn er enkele kleine klusjes die moeten gebeuren in huis en ben je wel een beetje handig? Waarom zou je dan niet even de handen uit de mouwen steken? De kans is groot dat je ouders je ervoor zullen belonen!

Tip 7: Samen op vakantie? Waarom niet!

Veel jongeren zitten er vaak helemaal niet op te wachten, maar waarom zou je er niet voor kiezen om samen met je vriend of vriendin en je ouders een vakantie te boeken? Boek samen een vakantiehuisje en je beschikt over dezelfde privacy als op hotel. Bovendien spreekt het voor zich dat deze vorm van vakantie nemen veel goedkoper is!

Spaar voor jouw droomvakantie

Met de Moneyou spaarapplicatie >>

Tip 8: Puppy ogen werken altijd!

Het lijkt iets eenvoudiger voor de vrouwelijke helft van de bevolking, maar ook mannen kunnen hun ‘puppy charmes’ in de strijd gooien. Een klein beetje zielig doen en die ene leuke, maar dure aankoop die je wou doen wordt wellicht gewoon in je schoot geworpen!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20