7 redenen waarom jongeren sneller geld lenen via een online bank

Jongeren die van plan zijn om een lening af te sluiten doen dit bij voorkeur bij een online bank. Deze vaststelling komt absoluut niet uit de lucht vallen, in tegendeel. Wij hebben alvast 7 goede redenen verzameld waarom jongeren er (terecht) in het merendeel van de gevallen voor kiezen om een lening af te sluiten bij een online bank.

Reden 1: Online geld lenen is goedkoop

Het afsluiten van een online lening is vaak aanzienlijk voordeliger dan het aanvragen van een krediet bij een kredietverstrekker uit de buurt. Niet in het minst voor jongeren die vaak slechts over een beperkte financiële reserve beschikken is dit zeer mooi meegenomen.

Reden 2: Een online lening wordt snel toegekend

Tijdens het doorlopen van de online lening procedure zal het al snel duidelijk worden dat meteen alle vereiste gegevens van de potentiële kredietnemer worden gevraagd. Dit heeft als gevolg dat een lening die wordt aangevraagd bij een online bank snel kan worden toegekend. Dit is zeker een meerwaarde wanneer je het geld snel ter beschikking moet hebben.

Reden 3: Het aanvragen van een online krediet gaat zeer eenvoudig

De aanvraagprocedure van een krediet bij een online bank gaat niet alleen bijzonder snel, maar verloopt ook erg transparant. Veel jongeren hebben slechts een beperkte kennis van de financiële markt en willen alles zo eenvoudig mogelijk voorgeschoteld krijgen. Een online bank slaagt hier op de één of andere reden altijd beter in ten opzichte van een lokale kredietverstrekker.

Reden 4: Een online simulatie uitvoeren is echt kinderspel

Jongeren willen meteen weten wat ze van hun toekomstige lening kunnen verwachten. Zij willen dan ook niet uitsluitend te weten komen welke kosten ze moeten betalen, maar ook hoe hun maandelijkse terugbetalingen er precies uit zullen zien. Al deze informatie is meteen beschikbaar door het uitvoeren van een online simulatie.

Reden 5: Jongeren hebben oprecht vertrouwen in het internet

De hedendaagse jongeren zijn opgegroeid met het internet. Dit zorgt er voor dat ze er logischerwijs veel meer vertrouwen in hebben in vergelijking met de wat oudere generatie. Zij kijken dan ook vaak eerst naar het aanbod op vlak van online kredieten vooraleer ze er aan denken om contact op te nemen met een kredietverstrekker uit de buurt.

Reden 6: Een online lening weet snel te overtuigen

Een online lening oogt eigentijds en kan op elk ogenblik worden aangevraagd. Jongeren die op vrijdagavond of in het weekend de nodige tijd kunnen voorzien voor het aanvragen van een krediet kunnen deze bij een online bank ook gelijk aanvragen. Dat is uiteraard niet mogelijk wanneer er een beroep zou worden gedaan op een lokale kredietverstrekker.

Reden 7: Ook kleine(re) kredieten zijn vaak mogelijk

Geld lenen bij een online bank kan voor jongeren doorgaans tegen een lager bedrag in vergelijking met een fysieke bank uit de buurt. Veel jongeren, waaronder studenten, hebben vaak voldoende aan een relatief klein bedrag. Bij een online bank is deze eenvoudiger te verkrijgen dan wanneer je er voor zou kiezen om de vaste huisbankier om een krediet te vragen. Bovendien liggen de kosten op een dergelijke, kleine lening veelal aanzienlijk lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20