6 handige tips om te sparen voor je droomvakantie

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt, je wil binnenkort op vakantie, maar je beschikt niet over de nodige hoeveelheid geld om jouw droomreis te kunnen betalen. Dan kan je twee dingen doen. Of je kan gewoon bij de pakken blijven zitten en die mooie vakantie naar zonnige oorden vergeten of je kan proberen om wat geld te sparen zodat je toch even kan vluchten uit de dagelijkse stress. Geef jij de voorkeur aan het laatste? Dan kunnen deze 6-handige tips om geld te sparen voor je droomvakantie absoluut de moeite waard zijn!

Tip 1: Doelsparen bij moneyou 

Dringend nood aan vakantie of wil je graag een verre reis maken? Spaar voor je volgende vakantie met Doelsparen van Moneyou. Bij Moneyou kan je heel eenvoudig voor elk doel een aparte rekening aanmaken. Dit zal je motiveren om extra te sparen en jouw doel sneller te bereiken!

[wpsm_comparison_table id=”12″ class=””]

Tip 2: Neem de fiets in plaats van de auto

We staan er vaak niet bij stil, maar de brandstof die we bijna dagelijks in onze auto doen kost handenvol geld. Daarnaast is uit onderzoeken gebleken dat Europeanen erg vaak de auto nemen wanneer ze ook gewoon de fiets uit de garage zouden kunnen halen. Door één maand zoveel mogelijk de fiets in plaats van de auto te nemen zal je reeds kunnen vaststellen dat er een zeer mooi geldbedrag opzij kan worden gezet.

Tip 3: Maak het thuis gezellig                          

Ben je iemand die graag de bloemetjes buiten zet? Probeer dit dan in de aanloop naar je droomvakantie toch maar even niet te doen. Ga niet naar een bar of discotheek en maak het gewoon thuis gezellig. Op deze manier zal je merken dat je toch gewoon een leuke tijd kan beleven, maar dan wel zonder dat je daarvoor handenvol met geld dient neer te tellen.

Tip 4: Kies (tijdelijk) voor huismerken

Het hoeven niet altijd A-merken te zijn wanneer je een bezoek brengt aan de supermarkt. Kies in plaats daarvan eens voor de veel voordeligere huismerken en je zal merken dat je zonder in te boeten op vlak van leefcomfort toch heel wat geld kan besparen. Doe dit één maand en je hebt ongetwijfeld een aardig extraatje opzijgezet.

Tip 5: Zoek een leuke bijverdienste

Wil je in de aanloop naar je droomvakantie helemaal niet moeten inboeten op vlak van leefcomfort? Ben je ook helemaal niet van plan om jouw favoriete merken in de winkelrekken te laten liggen? In al deze gevallen zit er vaak niets anders op dan een bijbaantje te nemen. Een aantal weekends na elkaar of bijvoorbeeld ’s avonds na je gewone werk nog even extra de handen uit de mouwen steken kan er in ieder geval voor zorgen dat je die droomvakantie alsnog binnen afzienbare tijd kan boeken, al moet je er uiteraard wel een niet onaanzienlijk deel van je vrije tijd voor opofferen.

Tip: spaar nog sneller en plaats een deel van je verdiensten onmiddellijk op een Moneyou spaarrekening. 

Tip 6: Ruim je kleerkast op!

Hoeveel kleren heb jij nog in je kleerkast hangen die je met zekerheid nooit meer zal dragen? Waarschijnlijk heel wat. Dat is natuurlijk zonde, want zolang ze in je kleerkast hangen heb je er werkelijk helemaal niets aan. Probeer daarom de kleding die je niet meer draagt te verkopen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je ervoor kiezen om ze te verkopen via één van de verschillende tweedehandse websites, maar kan je ze ook aanbieden in de daarvoor opgerichte Facebookgroepen. Je zou ervan schrikken hoeveel jouw kleren samen nog waard kunnen zijn!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20