Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 14 AUG

Business 24/7

Zoeken
Goesting. Inspiratie. Wanderlust.
scrollTop top
03/07/2020 goodbye.be 6 min leestijd

5 tips voor een citytrip naar Tel Aviv

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Tel Aviv is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must-sees in de stad.

Brown TLV

Relax. Dat is het sleutelwoord van Brown TLV. Het boetiekhotel, lid van het gerenommeerde Design Hotels-label, ligt in Neve Tzedek, in het zuidwesten van de Israëlische metropool aan de Middellandse Zee.

De pittoreske buurt ligt net buiten de muren van het oude Jaffa, een van de oudste havensteden ter wereld. De muren van het hotel zijn ondergedompeld in warme chocolade- en caramelkleuren, de vloeren zijn in donker hout en de meubels vintage geïnspireerd. Jacuzzi en massages helpen je ontspannen en op het dakterras kan je van cocktails nippen in de mediterrane zon terwijl het bruisende Tel Aviv aan je voeten ligt.

Vanaf 132 euro per nacht, via www.browntlv.com.

5x Tel Aviv - Brown TLV

Levinsky markt

De grootste markt van Tel Aviv is de Carmel Markt of ‘Shuk Ha’Carmel’, maar al even leuk zijn de kleinere en veel minder toeristische marktjes die verspreid zijn over de stad. Hier en daar vind je zelfs hele winkelstraten die elk gewijd zijn aan één specifiek product.

Voor specerijen moet je in de Levinsky-straat zijn, een aaneenschakeling van veel kleine winkeltjes waar je een hele waaier aan specerijen, gedroogde vruchten en noten kan proeven, van typisch Israëlisch tot invloeden uit de Perzische keuken. Je vindt er ook heerlijk bereid lekkers, zoals hummus met zoete ui, gevulde gebakjes en kruidendrankjes.

Meer info via new.goisrael.com

5x Tel Aviv - Levinsky Market

Oud Jaffa

Voor Tel Aviv was er Jaffa, een kleine havenstad aan de Middellandse Zee en vandaag een van de oudste nederzettingen van de wereld. Jaffa bestaat nog steeds en is tegenwoordig een stadsdistrict in het zuiden van Tel Aviv.

Binnen de oude stadsmuren van Jaffa kan je nog altijd heerlijk slenteren door de nauwe steegjes en langs de pittoreske binnenpleintjes, kleine kunstgaleries, marktjes en restaurants. Wandel langs de oude haven en vergeet ook de Shuk Ha Pishpishim niet, de dagelijkse vlooienmarkt van Jaffa die door meerdere aanpalende straten loopt.

Meer info via new.goisrael.com

5x Tel Aviv - Oud Jaffa

De Bauhaus-wijk

Tel Aviv is een van de weinige moderne steden die door Unesco tot werelderfgoed werden uitgeroepen en dat heeft alles te maken met de kenmerkende Israëlische Bauhaus-architectuur.

Je herkent de stijl makkelijk: witte gevels in eenvoudige, sobere en geometrische vormen met ronde of vierkante terrassen en platte daken. In één wijk in Tel Aviv loop je langs honderden van deze huizen en gebouwen die allemaal in de jaren 20, 30 en 40 zijn gebouwd.

De wijk wordt toepasselijk ‘Witte stad’ genoemd, het lijkt wel of je door een groot Bauhaus-openluchtmuseum wandelt. Meer leren over Bauhaus? Bezoek dan ook het Bauhaus centrum in de Dizenhoffstraat.

Meer info via www.bauhaus-center.com/

5x Tel Aviv - Bauhaus

Naar het strand  

Wil je doen zoals de locals tijdens je citytrip Tel Aviv, plan dan zeker ook een uitstap naar de kust. Romantische promenades, veilige en brede badstranden en hippe clubs en strandtenten, je vindt het er allemaal.

Ga met de kids het ondiepe water in, kom kijken hoe het jonge volkje surft en partijtjes beachtennis speelt of meng je onder de lokale bevolking en proef van het uitgebreide uitgaansleven. Wie er de afstand voor over heeft kan 15 kilometer verder ook gaan zonnebaden bij de stad Herzliya, waar naar verluidt een van de mooiste stranden van Israël ligt.

Meer info via new.goisrael.com

5x Tel Aviv - Naar het strand

Source: Goodbye


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks