Marseille
Shutterstock

5 niet te missen adresjes in Marseille

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Marseille is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must-sees in de stad!

C2 Hotel

Marseille - C2 Hotel

Twee architecten openden vorig jaar een nieuw hotel in het centrum van Marseille. Het gebouw dateert uit de negentiende eeuw en heel wat originele items werden behouden, zoals de houten vloeren, open haarden en antieke deurlijsten. Aangevuld met moderne accenten en designmeubilair krijg je een unieke combinatie met vijf sterren tot resultaat. Het hotel beschikt ook over een wellnessruimte, een binnenzwembad én een adembenemend zicht vanop het terras.

Vanaf 170 euro per overnachting, op www.c2-hotel.com.

MuCEM

Marseille - MuCEM

Museumbezoekje in Marseille! Waar de oude haven uitmondt in de Middellandse Zee, daar bevindt zich het MuCEM. Eigenlijk bestaat deze site uit drie verschillende musea met het vierkant gebouw – precies 72 meter breed, hoog en lang – als centrale blikvanger. Met zijn vierduizend vierkante meter tentoonstellingsruimte en zijn verbinding via de duizelingwekkend hoge bruggen met het fort en de oude stadswijk erachter, is het gebouw tegelijkertijd een museum (over de Europese en Mediterrane cultuur), een attractie en een nieuw symbool voor de stad.

Meer info: www.mucem.org

La Boîte à Sardine

Marseille - La Boîte à Sardine

Als sardientjes in een blik, het kan wel eens gebeuren op drukke momenten in dit populair visrestaurant. Maar dat mag je niet weerhouden om te genieten van superverse coquilles, schaaldieren en lokaal gevangen vis. Blikvanger op de kaart is een beignet van zeeanemoon als hapje. Kortom: een échte poissonnerie, weliswaar in een ietwat hippie-achtig interieur met kitcherige curiositeiten. Reserveren is een must.

Info: www.laboiteasardine.com

La Cité Radieuse

Marseille - La Cité Radieuse

Haters zien één blok beton. Liefhebbers noemen het een meesterwerk. La Cité Radieuse is een imposant appartementsgebouw van 18 verdiepingen hoog. Het werd ontworpen door de modernistische architect Charles-Edouard Jeanneret, beter bekend als Le Corbusier, en afgewerkt in 1952. Beton, kleurrijke accenten, winkelstraten, … het geheel paste in een experiment naar het nieuwe stedelijk wonen, in het midden van een park. Echte fans kunnen er ook overnachten, want enkele appartementen zijn omgevormd tot een hotel.

Info: www.hotellecorbusier.com

Bouillabaisse

Marseille - Bouillabaisse

Afspraak om half tien op de vismarkt van Marseille. Hier start immers je kookles om een overheerlijke lokale specialiteit te bereiden: Bouillabaisse. En dat recept begint uiteraard met een grote variëteit aan verse vis. Daarna gaat het richting Miramar, een gastronomisch restaurant waar de chef je zijn keukengeheimen verklapt. In een klein groepje ga je aan de slag om dan uiteindelijk ’s middags te proeven van je eigen kookkunsten. De toeristische dienst van Marseille organiseert deze kookles telkens op donderdag (tot in december 2015, maar wellicht wordt het initiatief ook in 2016 herhaald).

Deelnemen kost 120 euro per persoon, op www.marseille-tourisme.com.