5 manieren om jezelf uit een oncomfortabele situatie te redden

1. Wanneer iemand agressief wordt, probeer je op de meest monotone manier herhaaldelijk een zin te zeggen die volledig buiten de context van het gebeuren staat.

Iets zoals: ‘De muur naast mijn huis is een meter hoog’. De agressieveling is nu van zijn stuk gebracht en zal je vragen: ‘Wat?’. Wanneer je nogmaals die zin herhaalt, raakt hij verward en begint hij te denken dat hij iets gemist heeft. Zijn adrenaline begint weg te ebben en dit alles geeft jou de tijd om een exitstrategie te bedenken.

2. Wil je de zitplaats naast de jouwe in de bus of trein vrij houden, leg er dan geen tas of jas op. Dat zal net in het tegenovergestelde effect resulteren.

Integendeel, glimlach naar passanten en maak een uitnodigend gebaar met je hand opdat ze naast jou zouden komen zitten. Ze zullen denken dat je knettergek bent en zich snel uit de voeten maken.

3. Zit je naast iemand door wiens koptelefoon luide muziek weerschalt, probeer hem dan niet te vragen die zachter te zetten.

Integendeel, glimlach naar deze persoon, doe alsof je op zijn muziek meeneuriet en maak zelfs gebaren alsof je zijn muziek als een orkestleider dirigeert. Ze zullen snel hun volume dimmen om van een idioot als jij af te zijn.

4. Wil je mensen die je op straat aanspreken om een of andere donatie voor een goed doel van je afschudden, doe dan alsof je geïnteresseerd bent en onderbreek ze nog vooraleer ze hun eerste zin beëindigd hebben door te vragen waarvoor ze geld verzamelen.

Wanneer ze je antwoorden, veins je afschuw. (‘Om dolfijnen te redden?! God, dat is afschuwelijk!’). Ze zullen zo versteld staan dat ze snel een ander slachtoffer opzoeken.

5. Wanneer je eten bestelt in een restaurant en het niet is wat je gehoopt had, krijg je te maken met de ober, die het eten heeft gebracht, maar niet heeft gemaakt.

Om een verbeterde versie van wat op je bord ligt te krijgen zul je op een of andere manier contact met de chef moeten weten te maken. Dat kan best door hem op een verhulde manier te complimenteren. ‘Zeg tegen de chef dat dit de lekkerste biefstuk is die ik in lange tijd heb gegeten, maar dat hij iets meer doorbakken mag zijn’.  

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20