Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 21 SEP

Business 24/7

Zoeken
Goesting. Inspiratie. Wanderlust.
scrollTop top
06/08/2020 goodbye.be 5 min leestijd

5 leuke adresjes in Kaapstad

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Kaapstad is een goed idee! We selecteerden alvast vijf leuke adresjes in de stad.

Ellerman House

Kaapstad - Ellerman House

Of het nu de magnifieke vergezichten op de oceaan, de gedurfde kunstwerken of de kleurrijke accenten zijn: in Ellerman House weet je nooit waar je eerst moet kijken. Het hotel met dertien kamers en twee villa’s pakt uit met een ultrapersoonlijke aanpak: een privéchauffeur zorgt voor het vervoer van de luchthaven naar het hotel, en Ellerman House verrast je ook graag met een fles van jouw favoriete drank op jouw kamer.

Dankzij de ligging op de heuvels van Bantry Bay geniet je hier van rust, veel groen en werkelijk fenomenale uitzichten op de Atlantische Oceaan. Ellerman House wordt gerund door een kunst- en wijnliefhebber en het hotel beschikt dan ook over een indrukwekkende kunst- en wijncollectie.

Vanaf 600 euro per nacht, meer info op www.ellerman.co.za

V&A Waterfront

Kaapstad - V&A Waterfront

Met zo’n 24 miljoen bezoekers per jaar is V&A Waterfront niet enkel de meest bezochte plek van Kaapstad, maar van heel Zuid-Afrika. Dit enorme shoppingwalhalla is maar liefst 123 hectare groot en is onderverdeeld in vijf verschillende wijken, die samen meer dan 450 shops tellen.

Je vindt hier boetiekjes van plaatselijke designers, grote internationale ketens, handgemaakte decoratie, kunst, juwelen, en ga zo maar door. Heb je honger of dorst, dan kan je even uitrusten bij een van de talloze cafés en restaurants. Intussen geniet je van het zicht op de levendige haven, en voor de kinderen is er het Two Oceans Aquarium.

Meer info op www.waterfront.co.za

Tafelberg

Kaapstad - Tafelberg

Je kan er niet omheen: de iconische Tafelberg domineert het landschap in en rond Kaapstad. Een bezoek aan de stad is dan ook niet compleet als je niet naar de top van deze mythische berg gegaan bent.

Van de ongelooflijk rijke fauna en flora tot het spectaculaire zicht op de stad en de oceaan, de Tafelberg is een must-do voor wie in Kaapstad verblijft. Ook de rit naar de top is de moeite: via een kabelbaan word je naar boven gebracht door een ruime cabine die rond zijn as kan draaien.

Meer info op www.capetown.travel

Robben Island Museum

Kaapstad - Robben Island

Als je één museum bezoekt in Kaapstad, laat het dan het Robben Island Museum zijn. Nelson Mandela bracht 18 jaar door in de beruchte gevangenis op Robbeneiland en het museum vertelt je dan ook alles over de geschiedenis van deze plek. Een voormalig politiek gevangene neemt je mee op een confronterende rondleiding doorheen de geschiedenis van het eiland en de politieke geschiedenis van Zuid-Afrika.

Meer info op www.robben-island.org.za

Azure Restaurant

Kaapstad - Azure Restaurant

Of je bij Azure langsgaat voor het heerlijke eten of het wondermooie uitzicht: je wordt hier sowieso verwend. Azure maakt deel uit van het vijfsterrenhotel The Twelve Apostles en brengt een verfijnde kaart met vis en zeevruchten als specialiteit. Dankzij de grote glaspartijen en de ruime veranda geniet je hier ’s avonds van zonsondergangen met schitterende kleurschakeringen, terwijl de oceaan tegen de kust inbeukt.

Meer info op www.12apostlehotel.com

Source: Goodbye


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  30.772.545
 • Aantal
  doden
  956.915
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  100.748
 • Aantal
  doden
  9.944
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks