40.000 Belgen kregen betalingsuitstel voor woonkrediet

Na één week gaven de Belgische banken al 40.000 particulieren uitstel van betaling voor hun woonkrediet.

De banken kenden ook voor ruim 46.000 kredieten voor ondernemingen betalingsuitstel toe. Hiermee wordt in totaal 1 miljard euro extra ademruimte in onze economie gecreëerd, zegt bankenkoepel Febelfin.

Particulieren die aan een aantal voorwaarden voldoen, hebben recht op betalingsuitstel van hun hypothecair krediet voor maximaal zes maanden. ‘Uit de eerste cijfers blijkt dat de klanten hun weg hebben gevonden naar de banken. Nu de systemen op punt staan en alle kantoormedewerkers volledig zijn ingelicht, komt de verwerking bij de banken goed op gang’, zegt Febelfin.

Afbetalingen van het woonkrediet nemen een flinke hap uit het gezinsinkomen, gemiddeld een vierde van het beschikbare maandbudget.


Bedrijfskredieten

Voor bedrijven die nieuwe bijkomende kredieten nodig hebben, is er met de overheid een garantieregeling uitgewerkt met een totale waarborg van 50 miljard euro. Levensvatbare bedrijven en zelfstandigen kunnen bovendien uitstel van kapitaalbetaling krijgen voor hun huidige kredieten tot en met 31 oktober, zonder aanrekening van kosten. Zo werden al aan meer dan 46.000 kredieten voor ondernemingen betalingsuitstel toegekend.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20