4 redenen waarom het te vroeg is voor de Federal Reserve om de renteverhogingen te staken

Jim Cramer, de bekende financiële journalist bij de Amerikaanse nieuwszender CNBC, noemt vier redenen waarom het voor de Federal Reserve te vroeg is om de renteverhogingen te staken. “De Fed zal niet stoppen met verkrappen totdat ze meer bewijs ziet van echte economische pijn”, klinkt het.

Waarom is dit belangrijk?

Net zoals tal van andere landen moeten de Verenigde Staten het hoofd bieden aan een torenhoge inflatie. Daarom is de Federal Reserve dit jaar begonnen met het beleid te verstrakken. Het inflatiecijfer (op jaarbasis) van oktober geeft alvast hoop. Dat lag lager dan in september.

In het nieuws: Volgende week komen de bestuursleden van de Federal Reserve samen. Tot vorige week waren de beleggers ervan overtuigd dat er een minder forse renteverhoging onze richting uitkomt, maar enkele macro-economische cijfers zorgen nu voor twijfel.

  • Uit het jobrapport van de Amerikaanse minister van Arbeid blijkt dat er in november 263.000 jobs zijn bijgekomen. Dat was meer dan de verwachte 200.000 extra jobs. De werkloosheidsgraad bedroeg 3,7 procent.
  • Daar kwam maandag de ink
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20