3 aandachtspunten voor startend ondernemers die vaak worden vergeten

Geschreven met branded content van Deal-webdesign.be.

Startend ondernemers zitten vol energie en vertrouwen om hun onderneming tot een succes te brengen. Door hun enthousiasme en welwillendheid maken ze een vliegende start en weten ze al snel klanten over te halen om bij hen een product of dienst af te nemen.

Desondanks zijn startend ondernemers soms ook naïef en zien zij belangrijke taken over het hoofd, waardoor ze snel in de problemen kunnen raken. In deze blog stippen we daarom drie gebieden aan, waaraan iedere ondernemer zijn of haar tijd linksom of rechtsom moet besteden.  

Boekhouding: het ondergeschoven kind

Hoewel veel startend ondernemers een startbudget hebben bepaald en een begroting opgesteld hebben om hun product te kunnen lanceren, wordt de boekhouding al snel in het proces vergeten. In veel gevallen is dit het gevolg van de vele taken en plotselinge gebeurtenissen, die komen kijken bij het ondernemerschap. Boekhouden is echter van groot belang voor inzicht in de huidige stand van zaken en de richting waarin het bedrijf zich wil bewegen. Door de boekhouding uit te stellen of geheel over te slaan, kan jij als startend ondernemer dus mogelijk snel in de problemen raken.

Een website bouwen voor klantcontact

In 2023 zijn websites haast niet meer weg te denken, maar toch zijn er nog altijd ondernemers die een website als ondergeschikt zien aan hun fysieke winkel. Hoewel het inderdaad een tijdsinvestering is om de website te bouwen en onderhouden, heeft online zichtbaarheid invloed op zowel het aantal online bezoekers als het aantal fysieke bezoekers. Wanneer je dus woont in een stad als Ninove, kan het zeer nuttig zijn om een webdesign Ninove te realiseren. Ben jij geen computerwonder en heb je weinig verstand van programmeren? Overweeg dan om je website laten maken uit te besteden, zodat jij meer tijd overhoudt voor het ondernemerschap.

Meer zichtbaarheid met online marketing

Vergelijkbaar met het bouwen van een website wordt vaak het belang van online marketing onderschat. Wanneer je echter online marketing technieken toepast op je website, kun je ervoor zorgen dat er meer potentiële klanten in je webshop én je fysieke winkel belanden. Je komt immers in contact met je doelgroep, verleidt ze op je website tot een aankoop of winkelbezoek en realiseert meer omzet als gevolg. Online marketing is echter een heuse tijdsinvestering wanneer je dit eigenhandig oppakt. Om die reden valt er veel te zeggen voor het uitbesteden van online marketing aan een extern bureau, omdat de voordelen hoogstwaarschijnlijk sterk opwegen tegen de kosten.

Radio Highlights
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20