2 moslims op 3 zouden politie niet tippen over mogelijke terreur

Slechts één op de drie Britse moslims zou bereid zijn de politie te informeren bij een vermoeden dat een bekende banden met terroristische sympathisanten zou hebben aangeknoopt. Dat is de conclusie van een enquête van het studiebureau ICM Research bij ruim duizend Britse moslims.

Uit het onderzoek kan volgens de Britse krant The Times worden afgeleid dat meer dan honderdduizend Britse moslims zouden sympathiseren met zelfmoord-terroristen en daders van andere terroristische acties. Bovendien moet volgens de krant worden vastgesteld dat de Britse politie er niet in lukt om binnen de moslim-gemeenschap voldoende informatie over terroristische activiteiten te winnen.

Integratie utopisch?

Het onderzoek toont verder dat 52 procent van de moslims van mening is dat homoseksualiteit in Groot-Brittannië moet worden verboden. Ook gaf 23 procent aan dat in sommige regio’s van het land de Britse wetgeving door de sharia moet worden vervangen. Tevens zei 39 procent dat vrouwen altijd hun echtgenoot moeten gehoorzamen. Ook meende 31 procent dat het voor een man aanvaardbaar is meer dan één vrouw te hebben. Bovendien zou 5 procent kunnen aanvaarden dat iemand zou deelnemen aan de steniging van overspelige personen. Tenslotte bleek 4 procent sympathie te voelen voor daders van terreuracties en zelfmoord-terroristen. In Groot-Brittannië wonen 2,7 miljoen moslims. Er is tussen deze groep en de andere geledingen van de maatschappij volgens ICM Research een duidelijke kloof in waarden merkbaar. Trevor Philips, gewezen voorzitter van de Equality and Human Rights Commission, zegt in een reactie dat de integratie van moslims in de westerse maatschappij extreem moeilijk dreigt te worden. Philips geeft toe de integratie van moslims volledig verkeerd te hebben ingeschat en zegt dat westerse moslims ‘naties binnen naties‘ aan het oprichten zijn. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20