164 doden maar voor het eerst meer mensen genezen dan er nieuwe patiënten zijn

Het crisiscentrum heeft opnieuw een stand van zaken gegeven in verband met de coronacrisis. In de laatste 24 uur lieten 164 mensen het leven, maar er is ook voorzichtig goed nieuws.

164 doden dus, dat is de opnieuw zeer confronterende dodentol die het coronavirus veroorzaakt. Gisteren vielen er 140 doden te rapporteren, intussen zijn al 1.447 in ons land aan het virus overleden.

Er zijn in de afgelopen 24 ook 499 nieuwe ziekenhuisopnames geweest. Dat is een daling ten opzichte van gisteren, toen waren het er nog meer dan vijfhonderd. Hetzelfde verhaal horen we op de intensieve zorgen: 16 nieuwe opnames, tegenover 40 gisteren.

Voorzichtig positief kan je dat nieuws wel noemen. Zo zijn er voor het eerst ook meer mensen die het ziekenhuis mochten verlaten dan er nieuwe mensen met corona zijn opgenomen. Maar opgelet: het aantal besmettingen neemt nog steeds toe en het aantal hospitalisaties zal ook nog blijven stijgen.

Daarnaast verblijven mensen ook langer op de intensieve zorgen, het zou dus kunnen dat de dodentol nog even toeneemt. Binnen blijven en de maatregelen opvolgen, blijft het advies van de FOD Volksgezondheid.

Het totaal aantal bevestigde besmettingen in België ligt momenteel op 19.691.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20