15 zaken die emotioneel sterke individuen NIET doen

1. Om aandacht smeken. Mensen die zich enkel goed voelen wanneer anderen hen aandacht geven, zijn onzeker over hun zelfwaarde. Dat is een self-fulfilling prophecy – als jij niet gelooft dat je er toe doet, dan zullen anderen dat ook niet doen.

2. Zich laten demotiveren. Er zijn veel haters en trolls in de wereld, maar de gevaarlijkste zijn die in je meest intieme cirkel. Zulke negatieve individuen uit je omgeving verwijderen is vaak de beste oplossing, maar ook de moeilijkste.

3. Boos blijven. Als iemand zich oprecht verontschuldigt, wees dan vergevingsgezind. Doet hij dat niet, ga dan niet met hen om, maar verspil geen mentale energie aan boosheid.

4. Ophouden met hun eigen ding te doen. Emotioneel sterke mensen doen wat ze doen omdat ze er van houden en zullen niet vertragen of ophouden om anderen een plezier te doen.

5. Aan zichzelf twijfelen. Mentale sterkte betekent ook trots zijn op wie je bent en niet bang zijn van de toekomst.

6. Zich als schoften gedragen. Gemeen doen kan in bepaalde situaties werken aan de onderhandelingstafel, maar heeft voor de rest geen enkel nut.

7. Als vriend gekozen worden in plaats van vrienden zelf te kiezen. Mentaal sterke mensen kiezen positieve, enthousiaste en gelukkige vrienden. Kortom, mensen die zijn zoals zijzelf.

8. Bang zijn om lief te hebben. Ook dit impliceert een gebrek aan zelfvertrouwen. Enkel als je zwak bent, kan je gaan denken dat je geen kans hebt op geluk in de liefde.

9. Zich zorgen maken over wat komt. Integendeel, het beste moment van je dag zou moeten zijn wanneer je wekker afgaat en de dag helemaal open voor je ligt.

10. Bang zijn om te vertragen. Emotioneel sterke mensen hunkeren niet naar constante actie en spanning en appreciëren van tijd tot tijd ook een traag moment.

11. Dingen doen die ze niet willen doen. Iets dat je niet graag doet toch doen, is OK als het je dichter bij je doel brengt, maar anders niet.

12. Bang zijn om ‘nee’ te zeggen. Als je geen nee kan zeggen, zal men daar misbruik van maken en je niet serieus nemen.

13. Nemen zonder te geven. Sommige mensen hebben geen enkele aandacht voor de minderbedeelden in hun omgeving. Dat is een teken van zwakheid en gebrek aan appreciatie.

14. Er wanhopig bij willen horen. Hoe mentaal sterker, hoe onafhankelijker. Er absoluut bij willen horen, impliceert dat je bang bent om jezelf te zijn.

15. Vergeten dat gelukkig zijn een mentaliteit is. Mentaal sterke mensen beseffen hoe machtig het menselijk brein is en zien in dat emoties en het leven zelf bijna volledig controleerbaar zijn. (via: Elite Daily)

Meer