Volvo-fabriek in Gent gaat wellicht Chinese SUV Lynk & Co produceren

De Gentse Volvo-fabriek wordt straks naar alle waarschijnlijkheid de eerste Europese fabriek waar Lynk & Co’s zullen worden gebouwd. Dat heeft Hakan Samuelsson, de CEO van autoproducent Volvo, aangekondigd. De Lynk & Co is de hybride SUV’s van het moederbedrijf Zhejiang Geely Holding Group. De wagen is onder meer bijzonder omdat ie een share-button heeft, waarmee je de auto kan delen.

Productie in Europa zou de reputatie van het nieuwe Chinese merk ten goede komen volgens Samuelsson. Eind november ging de verkoop van de Lynk & Co 01 cross-over in China van start. Er zijn er daar 6.000 verkocht ondertussen. Volvo heeft een belang van 30% in het merk, terwijl Geely Automobile Holdings 50% van Lynk & Co in handen heeft.

Nieuwe fabriek in VS

De rest is ondergebracht bij Zhejiang Haoqing Automobile Manufacturing Company, eveneens een onderdeel van de Zhejiang Geely Holding. Halverwege 2019 gaat de Lynk & Co ook buiten China in de verkoop. article photoVolvo bouwt sinds 1965 personenauto’s in Gent, waar ook de V40, S60 en V60 van de band lopen. Het andere productiecentrum staat in het Zweedse Torslanda. In de tweede helft van dit jaar wordt een derde fabriek in gebruik genomen. Die wordt momenteel gebouwd in de Amerikaanse staat South Carolina.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20