Zuid-Korea wil handel in bitcoin verbieden; koers stort in

Er heerst al enkele dagen onrust op de cryptomarkt: de koers van veel digitale munten ging flink omlaag, mede omdat er al geruchten waren dat Zuid-Korea van plan was om het verhandelen van cryptocurrencies te verbieden.

Park Sang-ki, de minister van Justitie in Zuid-Korea, heeft nu aangekondigd dat de regering aan een wet werkt om de handel in virtuele munten zoals de bitcoin te verbieden. Dat zorgde meteen voor grote onrust en de bitcoin kelderde door het nieuws van 15.000 dollar (12.600 euro) naar zo’n 13.000 dollar per munt.

De Zuid-Koreaanse minister van Justitie, zegt dat de regering zich grote zorgen maakt over cryptocurrencies en het verhandelen daarvan. Volgens hem worden cryptocurrencies immers gebruikt voor “illegale praktijken als witwassen, oplichting en fraude”.

Zuid-Korea betaalt een ‘kimchi premium’

Overigens is de bitcoin in Zuid-Korea wel een verhaal apart. Daar wordt zoveel gegokt met de virtuele munt dat er ook meer geld voor wordt neergeteld, nu omgerekend zo’n 17.000 dollar. Dat extraatje bovenop de koers van de internationale handelsplatformen wordt ook wel “kimchi premium” genoemd. Volgens Sang-ki wordt er momenteel aan een wet gewerkt die het verhandelen van cryptocurrencies via nationale beurzen verbiedt. Of dat betekent dat Zuid-Koreanen ook geen buitenlandse beurzen meer mogen gebruiken, is niet bekend. Zuid-Korea heeft één van de grootste cryptobeurzen: Bithumb, dat vorig jaar nog werd gehackt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20