Lunch Garden gaat restaurants openen in ziekenhuizen

Lunch Garden verandert de komende jaren zijn focus en gaat restaurants openen in ziekenhuizen. Eind 2018 opent de restaurantketen een zaak in het vernieuwde AZ Sint-Maarten in ­Mechelen. In 2019 krijgt ook het Imeldaziekenhuis in Bonheiden een vestiging.

Lunch Garden begon in 1966 als Resto GB, een soort cafetaria in de supermarkten van de GB en later bij Carrefour. In 1993 kregen de goedkope zelfbedieningsrestaurants de naam Lunch Garden. Nu kom je Lunch Gardens onder andere ook tegen bij de tankstations van Total en als aparte restaurants. In totaal heeft Lunch Garden zo’n 75 restaurants in België en daar komen binnenkort nieuwe filialen bij.

Eind 2018 opent de keten namelijk een restaurant in het vernieuwde AZ Sint-Maarten in ­Mechelen en in 2019 krijgt ook het Imeldaziekenhuis in Bonheiden een vestiging. Het menu zal niet verschillen van de andere restaurants. De keten zet naar eigen zeggen al enige tijd op gezonde voeding.

Ook in andere steden?

Of er ook plannen zijn in andere ziekenhuizen is niet geweten. “Alles zal afhangen van de vraag en de concurrentie”, zegt CEO Annick Van Overstraeten in Het Nieuwsblad. Vorig jaar sprak de directie wel over meer Lunch Gardens in ziekenhuizen, maar daar blijft ze nu dus vager over.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20