VS doen in het geheim nog altijd onderzoek naar UFO’s

Tussen 2007 en 2012 deden deed de Amerikaanse overheid geheim onderzoek naar ufo’s. Het Advanced Aerospace Threat Identification Program klinkt niet zo sappig als The X-files, maar kwam wel op het zelfde neer. Het programma werd, of beter wordt nog steeds, niet door de FBI maar door het Pentagon gefinancierd.

Want bronnen zeggen echter tegen The New York Times dat er nog steeds een soortgelijk onderzoek loopt, maar dat het gewoon onder een andere schuilnaam wordt vermeld in de begroting. Het Amerikaanse ministerie van Defensie liet dus jarenlang in het geheim onderzoek verrichten naar ufo’s. Het Advanced Aerospace Threat Identification Program liep tussen 2007 en 2012 en kostte jaarlijks 22 miljoen dollar, bevestigt het Pentagon. Het programma kwam tot stand onder impuls van Harry Reid, die jarenlang de Democratische fractie in de Senaat leidde. Het geheime programma stond listig verstopt in de begroting van het ministerie. Het merendeel van het geld ging naar Bigelow Aerospace, een bedrijf uit Nevada dat onderzoek doet naar ruimteverschijnselen.

Bigelow

Bigelow Aerospace heeft nog steeds contracten met de Amerikaanse overheid en ook met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Het bedrijf is eigendom van Robert Bigelow, die een vriend is van Reid. In het actuaprogramma 60 Minutes zei Bigelow in mei nog dat dat hij “absoluut overtuigd” was dat er aliens bestaan “‹”‹en dat ufo’s de aarde hebben bezocht. Luis Elizondo was de leidinggevende officier van het programma. Hij zegt dat het programma gewoon doorliep nadat in 2012 de financiering werd stopgezet. Elizondo vertrok twee maanden geleden oktober uit het Pentagon. Het geheime programma onderzoekt meldingen over vliegende schotels, graancirkels en andere moeilijk te verklaren verschijnselen. Of het tot nu iets heeft opgeleverd is, je raadt het, geheim.

Project Blue Book

“Het ministerie van Defensie neemt alle bedreigingen en mogelijke bedreigingen voor onze bevolking, bezittingen en onze missie serieus”, zegt een Pentagon-woordvoerder tegen persbureau Reuters. “Bij geloofwaardige informatie ondernemen we actie.” Harry Reid staat bekend om zijn buitengewone interesse in ruimteverschijnselen. “Ik schaam me er niet voor dat ik dit in gang heb gezet”, zegt hij tegen The New York Times. Om er later in een tweet aan toe te voegen: “The truth is out there.” Dat de Amerikaanse overheid naar ufo’s zoekt, is op zich niet nieuw, dat ze dat nog steeds doet en in het geheim, is dat wel. In 1947 startte de luchtmacht een reeks onderzoeken die meer dan 12.000 ufo-waarnemingen onderzocht. Project Blue Book werd echter officieel beëindigd in 1969 met de conclusie dat de meeste waarnemingen sterren, wolken, conventionele vliegtuigen of spionvliegtuigen betroffen, hoewel 701 “sightings” onverklaard bleven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20