Florida: slangen en alligators in de straten van Jacksonville

De orkaan Irma heeft in de Amerikaanse staten Florida, Georgia en South Carolina lelijk huisgehouden. Er is sprake van tenminste 10 doden en de schade is enorm. Door de watersnood zitten miljoenen mensen zonder stroom. Irma is ondertussen afgezwakt tot een tropische storm, maar heeft aan de oostkust van de staat Georgia nog grote schade aangericht.

In de drie staten zitten ruim zeven miljoen mensen zonder stroom. In Florida zijn zeker zes doden gevallen door de storm Irma. In Florida werd een man geëlektrocuteerd door een hoogspanningslijn die door de orkaan naar beneden kwam. Een vrouw in dezelfde staat kwam om het leven toen ze met haar SUV in de storm verongelukte. Onder de doden in Georgia is een vrouw die op haar oprit getroffen werd door een omvallende boom. In het zuidwesten van Georgia is het lichaam gevonden van een 62-jarige man tussen het puin op het dak van zijn schuur. Er werd ook een dode gemeld in South Carolina. Daar overleed een 57-jarige man nadat hij was geraakt door een tak.

Slangen en alligators

Een groot deel van Jacksonville, een grote stad in het noordoosten van Florida, staat onder water. De autoriteiten waarschuwen inwoners van de stad dat ze op moeten passen voor slangen en alligators die door de straten zwemmen. In Atlanta, in Georgia, moest de drukste luchthaven van de wereld honderden vluchten annuleren vanwege de orkaan.

Miljarden aan schade

Het bedrijf AIR, dat werkt in opdracht van verzekeringsmaatschappijen, denkt dat Irma alleen al in Florida tussen de twintig en veertig miljard dollar aan schade heeft veroorzaakt. Het NHC, National Hurricane Center, voorspelt dat Irma zich over het zuidwesten van Georgia en Alabama verplaatst. De orkaan is inmiddels afgezwakt tot een tropische depressie. Eerder had Irma in het Caribisch gebied al 37 doden op zijn geweten. Op Cuba zijn tien mensen overleden en op Haïti zou één slachtoffer zijn gevallen als gevolg van de orkaan. Dat het Caraïbisch gebied zwaar getroffen is, laat de NASA zien met luchtfoto’s. Op de satellietbeelden is te zien dat de eilanden niet meer zo groen zijn als voor de orkaan. De tropische vegetatie is door de wind weggerukt. Ook kan zout in het zeewater ertoe hebben geleid dat de bladeren zijn verdroogd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20