Kortste vlucht ter wereld duurt 90 seconden

De kortste commerciële vlucht ter wereld duurt amper 90 seconden en verbindt de eilanden Westray en Papa Westray in Schotland. Beide eilanden liggen op een afstand van amper 2,7 kilometer van elkaar en het vliegtuig kan 1 piloot en 8 passagiers vervoeren.

De vluchten worden uitgevoerd door Loganair, al vliegt die luchtvaartmaatschappij vandaag nog onder de naam Flybe. Daar komt in september verandering in wanneer het onder de eigen naam gaat vliegen.

De vliegtuigen zullen ook een facelift ondergaan en in de kleuren van Loganair worden geschilderd: rood en zwart. Ze krijgen het ook het logo ‘Scotland’s airline’ mee.

De luchtvaartmaatschappij voert naast deze kortste vlucht ter wereld nog een andere opmerkelijk vlucht uit, tussen de Schotse stad Glasgow en Barra Island. Barra is een eiland van de zuidelijke Buiten-Hebriden en behoort tot de kleinere bewoonde Schotse eilanden. Het ligt aan het zuidelijke uiteinde van de archipel, ten zuidwesten van South Uist, waarvan het gescheiden wordt door een zeestraat.

Het is de enige commerciële vlucht die op een strand landt.

[media-credit name=”flickr calflier001″ align=”aligncenter” width=”847″][/media-credit]

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20