Yota: Russen hebben smartphone met twee schermen

Het Russische bedrijf Yota, een aanbieder van mobiele breedbanddiensten en fabrikant van smartphones, kan snel voor een revolutie op de markt voor mobiele telefoons gaan zorgen. In de herfst brengt Yota namelijk iets speciaals: een telefoon met twee schermen.

De YotaPhone 3 (of Yota 3) is de opvolger van de YotaPhone 2. Ook die had twee schermen, maar was minder gesofisticeerd: voorop een kleurenscherm en achterop – in de rug geïntegreerd – een e-ink scherm zoals ook op e-readers te vinden is. Dat toestel was duur (699 euro) en werd in de Benelux amper verkocht. De Yotaphone 3 heeft ook 2 schermen en ziet er niet eens buitengewoon uit: klassiek ontwerp, gebogen randen en een centrale knop. Het is pas als je de gsm omdraait dat er iets speciaal te zien is: een sterk verbeterd e-ink beeldscherm, dat alleen energie verbruikt op het moment dat er nieuwe informatie wordt geladen.

Dat scherm kan de tijd, meldingen en widgets weergeven. Het grote voordeel is vooral dat het een monochroom scherm is, ideaal dus om te gebruiken onder de zon. Ook handig is dat zo’n scherm veel sterker is dan een conventioneel scherm. Men moet zich dus geen zorgen maken over de achterkant van de telefoon. [media-credit name=”© Screenshot YouTube” align=”aligncenter” width=”2310″]YotaPhone 3[/media-credit]

Twee dagen batterij

Naast een tweede scherm heeft de telefoon ook een batterij van 3.200 mAh, voldoende om het twee hele dagen vol te houden. Verder heeft het een vingerafdruksensor en een USB-C aansluiting voor zowel oplader, datatransfer en audio. Het toestel heeft twee camera’s: een 13-megapixel vooraan en een 12-megapixel langs de achterkant. Alles valt onder het besturingssysteem van Android. De telefoon zal eerst in China en dan in Europa verkocht worden. Een exacte lanceringsdatum is nog niet beschikbaar, het prijskaartje wel: het toestel zal tussen  de 300 euro en 400 euro verwachten en zal afhangen van de gekozen capaciteit (64 of 128 GB).

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20