Musk: ‘Zuckerberg heeft beperkte kennis van A.I.”

Facebookbaas Mark Zuckerberg en Tesla-CEO Elon Musk zijn in een discussie verwikkeld geraakt over Artificiële Intelligentie (A.I.) en de gevaren die ze inhoudt voor de mensheid.

Van Musk is al langer bekend dat hij voorbehoud maakt voor een ongecontroleerde inzet van A.I. Musk ondertekende ““ net als Stephen Hawking en Apple-co-stichter Steve Wozniak overigens ““ in juli 2015 een open brief waarin wetenschappers en uitvinders waarschuwden dat de creatie van kunstmatig intelligente wapens tot een wapenwedloop kan leiden.

“Autonome wapens zijn ideaal voor het vermoorden van mensen, het destabiliseren van landen, het onderdrukken van bevolkingen en het selectief uitroeien van één etnische groep,”? zo schreven de auteurs toen. Ze riepen regeringen op om tijdig tussen te komen om de overleving van het menselijke ras niet in gevaar te brengen.

Ook wetenschappers aan de Oxford Martin School hebben al gewaarschuwd voor de risico’s van robo-oorlogen, waarbij autonome wapens doelwitten zonder menselijke interventie zouden kunnen identificeren en doden. Nog anderen eisen snel een globale discussie over de omkadering van dit fenomeen.

Meer controle op A.I.? “Vrij onverantwoordelijke manier van denken,” zegt Zuckerberg

Aan de andere kant van dat spectrum manifesteert zich nu Mark Zuckerberg, die mensen die voor de gevaren van artificiële intelligentie waarschuwen en de ontwikkeling ervan willen vertragen en controleren, maandag  in via een live feed ‘vrij onverantwoordelijk‘ noemde (rond minuut 50):

“Wanneer ik mensen hoor zeggen dat AI mensen in de toekomst pijn gaat doen, denk ik, ja, je kan technologie gebruiken voor goed en voor kwaad, en je moet voorzichtig zijn met hoe je het ontwikkelt, wat je ontwikkelt en hoe de technologie zal worden ingezet. […] Maar ik ben optimistisch. En ik denk dat mensen die zeggen ‘Pas op!’ en die doemscenario’s bedenken – Ik vat het niet. Ik vind het zeer negatief en eigenlijk vind ik het vrij onverantwoord.”

Zijn kennis terzake is beperkt

De reactie van Musk liet niet op zich wachten: “Ik heb hier met Mark over gesproken. Zijn kennis terzake is beperkt.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20