Mensen vermoorden ‘in naam van de koe’ is niet oké

In India heeft premier Narendra Modi donderdag de moord op mensen veroordeeld die er van worden verdacht rundvlees te hebben gegeten of verkocht. “Zulke moorden stemmen niet overeen met de principes van van Mahatma Ghandi, de stichter van dit land,” aldus Modi.Tot nog toe was de premier niet ingegaan op vragen omtrent de zaak, die sinds april die al zeker aan 10 moslims het leven heeft gekost, aldus cijfers van mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

“Mensen doden in naam van de cultus rond de koe, is onaanvaardbaar,” aldus de nationalistische hindoe-leider.

Vorige week nog was een moslim die er van verdacht werd rundvlees te hebben vervoerd op een trein die vanuit Delhi was vertrokken, door honderden mensen aangevallen en doodgestoken.

In vele gevallen is er gewoon sprake van interne afrekeningen, Zo werd ook een moslim die gewoon melk transporteerde aangevallen door een woedende menigte.

De koe wordt in de traditie van het hindoeïsme als een heilig dier beschouwd. In 21 van de 29 Indiase staten is de slachting er van dan ook verboden. Op 26 mei was een landelijk decreet ingevoerd dat de handel op openbare markten, van runderen die moeten worden geslacht, verbiedt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20