Must-see video: Wat als er maar 100 mensen op aarde zouden zijn?

Je wordt elke dag, de hele dag, gebombardeerd met cijfers, statistieken en andere informatie en het wordt al heel snel een abstract iets, waar je als persoon weinig mee kunt. Deze video maakt de cijfers die er toe doen in de wereld een stuk begrijpelijker door een simpele truc uit te halen: neem alle cijfers omtrent de wereldbevolking en breng ze terug tot 100 mensen.

Die 100 mensen worden in de video gebruikt om een aantal cijfers weer te geven en dingen in perspectief te plaatsen, en dat is soms grappig, maar meestal schokkend. Vooral het gedeelte over de verdeling van de centjes zal als je het zo ziet, terwijl je het eigenlijk al weet, toch even slikken zijn.

Het zet je aan het denken: hoe kan het dat 80 procent van de mensen op aarde een mobiel heeft, maar slechts 60 procent een WC? Waarom spreekt 50 procent van de planeet in totaal vijf talen, en zijn er dan nog meer dan 7000 talen voor de andere helft van de bevolking? Hoe kan het zijn dat 70 procent van de wereldbevolking het met drie procent van het aanwezige kapitaal moet doen?
De video is simpel van opzet, maar maakt wel duidelijk dat het goed te doen is om je perspectief te veranderen op wereldwijde cijfers door het iets dichterbij te brengen en vooral overzichtelijk te maken. Je kunt meer van dit soort interessante scenario’s bekijken op de YouTube-pagina van Real Life Lore.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20