132 nieuwe overlijdens en 1.422 besmettingen door corona

We zijn nog niet klaar met het coronavirus. De laatste 24 vielen er 132 doden en zijn er 1.422 besmettingen bijgekomen.

Het is nog steeds een zware telling, maar wie de laatste dagen de cijfers heeft bijgehouden, zou kunnen denken dat we op of voorbij de piek van het coronavirus zitten.

Steven Van Gucht, de viroloog bij het crisiscentrum, nuanceerde dat gevoel. Op 1 april kwamen er 584 gevallen van covid-19 bij. Gisteren waren het er 578. Het lijkt er dus op alsof het hele land aan de beterhand is, maar dat is niet het geval.

‘Momenteel houden we groepen gescheiden. Binnen die groepen vallen er nog weinig nieuwe besmettingen, wat het afvlakken van die curve veroorzaakt. Maar zodra er groepen elkaar besmetten, kunnen die weer stijgen. Het is dus belangrijk dat we de maatregelen nog een tijdje volhouden.’

Het crisiscentrum herhaalde ook dat u dit weekend niet naar de zee of op vakantie mag. ‘Het is een moeilijke tijd voor iedereen, 3 april had de start van een mooie tijd mogen zijn. Maar u mag nu niet op vakantie vertrekken’, klonk het.

Barbecueën mag dan weer wel. ‘Dat mag, maar in uw eigen tuin, met dezelfde maatregelen. Uw eigen familie dus, niemand anders.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20