Merknaam Virgin America verdwijnt

De naam en het logo van de iconische luchtvaartmaatschappij Virgin America zullen in 2019 verdwijnen. Dat heeft Alaska Airlines, dat Virgin in 2016 voor ruim 2,6 miljard dollar overnam, vrijdag aangekondigd.

Het nieuws doet vele wenkbrauwen fronsen omdat Alaska vorig 2 miljard dollar moest lenen om de beste binnenlandse luchtvaartmaatschappij van de VS (2014 – 2015) over te nemen en ze nu dus het merk Virgin America lijkt te willen vernietigen.

Feit blijft dat Alaska voornamelijk geïnteresseerd was in de vluchtroutes en de landingsrechten van Virgin, eerder dan in het sentiment en de hype die Richard Branson rond zijn bedrijf had weten te creëren. Alaska vindt het verder weinig optimaal om 2 verschillende merken uit te baten. Vooral Branson lijkt er het hart van in: hij schreef er een brief over aan zijn geliefde Virgin America.

Toch is er ook goed nieuws, want Alaska gaat snellere wifi in zijn aanbod opnemen opdat passagiers en route Netflix kunnen streamen. Daarnaast krijgen ook de zetels in de vliegtuigen een upgrade en de maatschappij wil ook zijn service nog verder optimaliseren.

Virgin van zijn kant zal de geschiedenis ingaan als een bedrijf dat een reeks oubollige sectoren op zijn kop zette: denk hotels, sportfestivals, cruiseschepen, de ruimtevaart en satellieten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20