Na een McDonald’s krijgt Vaticaan ook een Hard Rock Café

Na de opening eind december van een vestiging van McDonald’s vlak naast het Vaticaan, krijgt paus Franciscus straks ook een Hard Rock Café als buur. Radio Vaticaan heeft aangekondigd dat Hard Rock International een franchise zal openen aan de Via della Conciliazione, die leidt naar de St. Pietersbasiliek. Het etablissement komt op een plek waar lang een boekenwinkel was gehuisvest die specialiseerde in religieuze werken.

Het Hard Rock Café kreeg nog geen vergunning om fast food te serveren en zal in een eerste tijd voornamelijk t-shirts en muziek memorabilia verkopen.

Eind december opende in de Romeinse wijk Borgo Pio, die grenst aan het Vaticaan, in alle stilte een restaurant van de fastfoodketen McDonald’s. In hetzelfde gebouw bevinden zich twee ambassades en een reeks appartementen, waarvan een ooit werd bewoond door kardinaal Ratzinger, nog voor die tot paus werd benoemd.

De opening in deze Romeinse wijk voor heel wat ophef gezorgd. Voor kardinaal Elio Sgreccia, voorzitter emeritus van de Pauselijke Academie, gaat het om ‘een belediging van de Romeinse culinaire traditie.’

Meer