Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 01 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Na een McDonald’s krijgt Vaticaan ook een Hard Rock Café

Logo Business AM

09/01/2017 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Na de opening eind december van een vestiging van McDonald’s vlak naast het Vaticaan, krijgt paus Franciscus straks ook een Hard Rock Café als buur. Radio Vaticaan heeft aangekondigd dat Hard Rock International een franchise zal openen aan de Via della Conciliazione, die leidt naar de St. Pietersbasiliek. Het etablissement komt op een plek waar lang een boekenwinkel was gehuisvest die specialiseerde in religieuze werken.

Het Hard Rock Café kreeg nog geen vergunning om fast food te serveren en zal in een eerste tijd voornamelijk t-shirts en muziek memorabilia verkopen.

Eind december opende in de Romeinse wijk Borgo Pio, die grenst aan het Vaticaan, in alle stilte een restaurant van de fastfoodketen McDonald’s. In hetzelfde gebouw bevinden zich twee ambassades en een reeks appartementen, waarvan een ooit werd bewoond door kardinaal Ratzinger, nog voor die tot paus werd benoemd.

De opening in deze Romeinse wijk voor heel wat ophef gezorgd. Voor kardinaal Elio Sgreccia, voorzitter emeritus van de Pauselijke Academie, gaat het om ‘een belediging van de Romeinse culinaire traditie.’


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks