Polygamie is mannelijke natuur, zegt oprichter Britse websites

Een Britse moslim die twee websites heeft opgericht die polygamie promoten bij mannen die verschillende sharia-huwelijken nastreven zegt dat ‘monogamie gewoon niet strookt met de mannelijke natuur.’

Azad Chaiwala denkt dat via zijn websites Secondwife.com en Polygamy.com, die samen 70.000 leden tellen, in het VK al effectief zo’n 100 huwelijken zijn gesloten.

Het idee voor de website kwam er nadat hij in zijn eigen omgeving merkte dat een taboe was ontstaan omtrent polygamie. ‘Er bestaan datingsites voor alle niches, verlangens en fetisjes, maar polygamie strookt meer met de mannelijke natuur dan monogamie.’ zegt hij in de Times of London.

Het integratierapport van Dame Casey

De websites kwamen vorige week in de belangstelling nadat ze opdoken in een rapport van Dame Louise Casey waarin het integratiebeleid in het VK met de grond gelijk wordt gemaakt. ‘Tolerantie voor ‘regressieve’ culturen en segregatie houden de integratie van immigranten tegen,’ staat er te lezen.

Volgens Dame Louis is niet-geregistreerde polygamie in het VK veel meer verspreid gebruik dan gedacht. Er is sprake van ongeveer 100.000 sharia-huwelijken die niet door de Britse wet worden erkend en waardoor vrouwen in geval van scheiding niet dezelfde wettelijke rechten hebben.

Het rapport maakt gewag van ‘duizenden mensen die in moslimenclaves leven in het Noorden van het land in steden als Bradford, Dewsbury en Blackburn, zelden of nooit uit die zone komen en geen idee hebben van wat zich buiten hun wereld afspeelt.’

Sommige moslims denken dat Groot-Brittannië een moslimland is

‘Sommige moslims, die deel uitmaken van deze gemeenschappen en naar moslimscholen gaan, denken dat Groot-Brittannië een moslimland is. Ze denken dat driekwart van het land moslim is,’ staat er te lezen.

Polygamie is ‘alledaags’ in Britse moslimgemeenschappen

Barones Cox, die in het House of Lords zetelt, had al in oktober gezegd dat polygamie ‘alledaags’ is in Britse moslimgemeenschappen en dat mannen die 20 kinderen hebben bij vier verschillende vrouwen geen uitzonderingen zijn.

In 2015 had Amra Bone, de eerste vrouwelijke sharia-rechter in het VK, gesteld dat ‘ de overheid moslims niet kan vragen het bij één enkele vrouw te houden. Mensen hebben het recht dat voor zichzelf te beslissen.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20