Dit zijn de meest gevaarlijke en veiligste landen ter wereld

Ben je van plan om met vakantie te gaan? Natuurlijk ben je van plan om met vakantie te gaan. Als je het avontuurlijke type bent en dus niet op een ‘gewone’ plek wilt terechtkomen is het misschien wél even handig om de kaart hieronder te checken. Een beetje een spannende vakantie is tot daaraan toe, maar je wilt natuurlijk wel levend terugkomen. Dan zijn de aanbevelingen van International SOS and Control Risks misschien best handig.

Zika-terrorisme

De angst voor terrorisme heeft de reisplannen van veel mensen veranderd die naar het Midden-Oosten willen. Voor de liefhebbers van Zuid-Amerika is het vooral Zika dat roet in het exotische eten gooit. 72 procent van de reizigers die ondervraagd zijn door het centrum hebben daarom ook het idee dat reizen in 2017 vermoedelijk meer risico’s met zich meeneemt dan 2016 en dat het op de korte termijn alleen maar gevaarlijker wordt. Mensen zijn wel een beetje bang, maar uiteindelijk is slechts de helft van de mensen bang voor terrorisme. De reële gevaren zitten vooral in de categorie diefstal en slechte wegen. Op onderstaande kaart wordt onderscheid gemaakt tussen medische, reis en verkeersrisico’s. (Select map Layer)

INTERACTIVE MAP – VIEW FULL SCREEN HERE

De gevaarlijkste landen

De gevaarlijkste landen op de lijst voor dit jaar zijn Syrië en Irak, Afghanistan, Yemen, Libië, Darfoer, Somalië, Zuid-Soedan en Mali. Dat zijn dus echte, serieuze, wil-je-soms-dood-of-zo afraders. Daar zit nog een hele rits landen omheen waar het logischerwijs ook niet helemaal goed gaat, zoals Irak, Pakistan, Nigeria, Congo, Georgië, Nepal, Myanmar en nog een hele rits ‘rode’ landen.

De veiligste landen

Het zal niemand verbazen dat de veiligste landen vrij dicht bij huis zitten. Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Zwitserland, IJsland: allemaal supersafe. Hoe dan ook, in West-Europa ben je veilig en hoe meer je naar het oosten en het zuiden opschuift, hoe ‘gevaarlijker’ het wordt. Laat er je geplande vakantie niet door bederven, maar kijk wel even voordat je echt ergens heen gaat waar je letterlijk niet dood gevonden wil worden. [Bron: Travelvalley.nl]

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20