Golfkarretje het vervoermiddel van de toekomst? In Knokke wel…

Het aantal verkochte golfkarretjes in ons land steeg met 75% ten opzichte van vorig jaar. De wagentjes worden niet enkel luxueuzer, het belastingvoordeel werd ook groter. Daarnaast zijn er eindelijk duidelijke regels waardoor er meer karretjes op de openbare weg rijden.

Golfkarretjes zijn volwaardige vervoersmiddelen geworden die binnenkort niet meer uit het straatbeeld weg te denken zullen zijn. Mobile Invest, de grootste leverancier van golfkarren, zag een recordstijging van 75% in hun verkoop en spreekt zelfs over ‘citymobielen’. Zo rijden er in Knokke nu ongeveer zo’n 500 wagentjes rond, schrijft Het Laatste Nieuws. Mobile Invest dankt de stijging vooral aan de federale overheid, die 15% belastingvoordeel op de aankoopsom voorziet.

Nieuwe regels

Ook nieuwe, duidelijke regels zorgden voor de boom. Vanaf 11 december moeten alle golfwagens een nummerplaat hebben en moeten bestuurders zowel een gordel dragen als boorddocumenten bij zich hebben. Ook de luxemarkt ontdekte onlangs de golfkarretjes waardoor het kostenplaatje voor modellen van onder andere Mercedes-Benz kan oplopen tot 60 000 euro.

Voordelen voor bedrijven

Terwijl Mercedes-Benz zich wel nog steeds richt op het golfterrein, doen andere fabrikanten dat niet meer. De aantrekkingskracht van de golfkarren voor bedrijven wordt namelijk steeds groter. Dat merkt ook Mobile Invest, waarvan de kostprijs van zijn instapmodel op 16 000 euro ligt. “Voor bedrijven is zo’n kleine vierwieler ook interessant. Zo zien we een groeiende vraag in de hotelsector. Maar ook evenementenbureaus, groendiensten en supermarktketens gebruiken ze steeds vaker. Er zijn dan ook alleen maar voordelen: de wagentjes zijn klein, stil, wendbaar en energiezuinig”, besluit Hennie Goethals, vertegenwoordiger van Mobile Invest. (CS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20