Lazer Sport in handen van Japanse groep Shimano

De Belgische helmenproducent Lazer Sport wordt overgenomen door de Japanse groep Shimano. De operatie biedt het Japanse concern volgens Marc Van Rooij, president van Shimano Europe, een kans om zijn bestaande portfolio met een interessant product uit te breiden.

Sean van Waes en Peter Steenwegen, de huidige eigenaars van het bedrijf, blijven verder lid van de directieraad van de helmenproducent. Shimano benadrukte ook dat alle werknemers op post kunnen blijven in de huidige basis in Antwerpen. Lazer claimt de oudste helmenproducent van de wereld te zijn. Het bedrijf viert over drie jaar zijn eeuwfeest. Lazer produceert niet alleen helmen voor fietsers, maar ook voor wintersporters. De producten van de Belgische onderneming worden op dit ogenblik in meer dan vijftig landen verkocht.

Complementair

“De helmen van Lazer vervolledigen het volledige aanbod dat Shimano inmiddels voor de uitrusting van de fietser heeft,” merkt Marc Van Rooij op. “Lazer beantwoordt aan het streven van Shimano om zijn portfolio uit te beiden met een sterk en succesvol wereldwijd merk dat op een grote waardering van het publiek kan rekenen.” Door de overname krijgt Shimano naar eigen zeggen de mogelijkheid om zijn positie op verschillende belangrijke markten te versterken, terwijl tegelijkertijd kan worden geprofiteerd van de technologische expertise die de onderneming met zijn helmendivisie heeft opgebouwd. Sean van Waes, managing directeur van Lazer, zegt dat het bedrijf door samenwerking met een sterke partner zoals Shimano zich nog verder op innovatie zal kunnen toespitsen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20