Londense burgemeester spreekt; vrouwen moeten achteraan

Een opmerkelijke foto komt donderdag uit Manchester, waar Sadiq Khan, de kersverse burgemeester van Londen, een speech gaf in het kader van de ‘Remain’-campagne van de Britse socialisten.

Khan probeert de noodlijdende ‘Remain’-campagne, die Groot-Brittannië binnen de EU wil houden, alsnog nieuw leven in te blazen. Op een foto die wordt gepubliceerd op het Guy Fawkesblog is te zien hoe vrouwen verplicht worden achteraan te gaan staan terwijl de voorste rijen exclusief door mannen worden bevolkt. Khan werd na zijn overwinning door Europees links gevierd als het levende bewijs dat integratie wel degelijk mogelijk is. Evenementen zoals dat in Manchester doen dan ook vragen rijzen. Het is niet de eerste keer dat een evenement van de Labourpartij wordt ontsierd door de segregatie van vrouwen. De partij wordt niet enkel verdacht van een latent antisemitisme, vrouwen en mannen werden op evenementen van Labour al vaker van elkaar gescheiden.

De Londense burgemeester en reclame

De Londense burgemeester haalde ook eerder deze week al het nieuws toen hij aankondigde dat het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad voortaan reclame zal weigeren waarop te aantrekkelijke vrouwen of mannen worden uitgebeeld. Die hebben volgens de burgemeester een ‘kleinerend effect’ op de rest van de bevolking en specifiek op vrouwen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20