Afgestudeerd? Hoedje werpen mag niet meer

Het is een Anglo-Saksische traditie. Bij het einde van hun studies gooien afgestudeerden na de diploma-uitreiking hun hoofddeksel – het zogenaamde ‘mortarboard’ – in de lucht. Aan de universiteit van East Anglia in het Britse Norwich behoort nu ook die traditie tot het verleden.

‘Te gevaarlijk,’ aldus de directie, die zegt jaar na jaar studenten over de vloer te krijgen, die bij dit groepsevenement gewond raken.

‘We willen iedereen garanderen dat ze hun diploma-uitreiking niet verpest zien door een potentiële en vermijdbare blessure,’ aldus de woordvoerder van de universiteit op de zender itv.

Een bijkomende reden is dat de leveranciers van de kledij vaak vernielde hoofddeksels terug krijgen bezorgd.

Photoshop

De universiteit wil de teleurstelling van de studenten alvast verzachten door hen voor 10 euro een gephotoshopte foto te bezorgen waarop de studenten te zien zijn terwijl ze de beweging met de hand maken en de hoeden op de foto werden gemonteerd.

Vele studenten protesteren tegen de nieuwe maatregel en hebben al gezegd geen gehoor aan de oproep te zullen geven. Hun hoofddeksel wordt op de laatste dag van hun studentenleven vooralsnog gewoon de lucht in gegooid.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20