10 zaken die u moet weten over turbulentie

1. Turbulentie-gerelateerde verwondingen zijn uiterst zeldzaamTurbulentie is één van de meest gevreesde woorden voor menig reiziger. Verhalen, artikels, foto’s en video’s over hevige turbulentie schieten velen onder ons onmiddellijk te binnen wanneer het fasten your seatbelt icoontje gaat oplichten, maar vaak begrijpt men geeneens wat turbulentie eigenlijk is. Hier meer informatie over dit angstaanjagende fenomeen:

Volgens de Amerikaanse FAA vliegen er jaarlijks 800.000.000 mensen in de V.S., waarvan er tussen de dertig en de zestig verwondingen oplopen door turbulentie. Bovendien zijn twee op de drie van dit verwaarloosbaar aantal slachtoffers geen reizigers, maar air stewards en -stewardessen.

2. Turbulentie is meestal ongevaarlijk

Enige turbulentie is normaal op de meeste vluchten. Ze wordt veroorzaakt door hevige wind, de jetstream, nabijgelegen bergen en nog andere factoren.

3. Piloten zien het meestal aankomen

Meestal zijn piloten op de hoogte van aankomende turbulentie en schakelen ze het lampje voor je gordel goed op voorhand in.

4. Atmosferische turbulentie is een andere zaak

Atmosferische of clear air turbulentie (CAT) komt voor bij helder weer en perfecte zichtbaarheid. Daardoor kan ze niet worden opgepikt via de radar en veroorzaakt ze het gros van de turbulentie-gerelateerde verwondingen.

5. Clear air turbulentie zal toenemen

Volgens experts zal deze gevaarlijkste vorm van turbulentie de komende decennia danig toenemen op transatlantische vluchten als gevolg van de klimaatverandering.

6. Turbulentie veroorzaakt geen vliegtuigcrashes

Moderne vliegtuigen kunnen gemakkelijk om met turbulentie. Hoewel het even slikken is wanneer je heen en weer wordt geschud in de lucht, komt de veiligheid van je vliegtuig haast nooit in gevaar.

7. Piloten zijn erop voorbereid

Routes worden zorgvuldig uitgestippeld om turbulentie zo veel mogelijk te vermijden, maar wanneer het echt niet anders kan, proberen de beste piloten je op je gemak stellen met een woordje uitleg.

8. Let op het lichtje

De allerbeste manier om verwondingen als gevolg van turbulentie te vermijden, is het fasten your seatbelt lichtje te respecteren.

9. Pas op met kinderen

De meest kwetsbare reizigers zijn kinderen en baby’s die geen eigen gordel om hebben wanneer ze op de schoot van hun ouders zitten.

10. Binnenkort hebben we er misschien geen last meer van

Er wordt tegenwoordig met nieuwe lasertechnologieën geëxperimenteerd die piloten in staat zouden kunnen stellen om alle vormen van turbulentie te vermijden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20