10 tips om geld te lenen als jongere

Je bent jong en je wilt wat. Denk maar aan een eerste auto, samenwonen met je lief of zelfs een eigen zaak beginnen. Indien je de lotto gewonnen hebt of een rijke suikertante hebt, is dat allemaal geen probleem. In het andere geval zal je vroeg of laat een lening moeten aangaan. Omdat lenen een hele boterham is, zetten we de 10 belangrijkste tips op een rijtje.

Tip 1: Denk op voorhand goed na

Is de aankoop dringend of kan het even uitgesteld worden? En heb je het echt wel nodig? Het is meestal heel aantrekkelijk om iets aan te kopen. Maar als je er een lening zou voor moeten aangaan, moet je er toch net iets beter over nadenken.

Tip 2: Maak een gratis simulatie

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost geld!

Tip 3: Bekijk andere manieren

Denk niet te snel: ik ga lenen. Het kan even goed zijn dat je je aankoop kan doen door een vakantiejob uit te voeren of door goed te sparen.

Tip 4: Maak gebruik van het minikrediet

Als je snel en voor een klein bedrag wil lenen, is het minikrediet de oplossing. Het is ook een goede oplossing wanneer je geen inkomen hebt. Je kan meestal een bedrag lenen tussen de 50 en 1.000 euro en terugbetalen na twee weken. Je moet wel minstens 18 jaar oud zijn.

Tip 5: Maar gebruik van een creditcard 

Het is geen typische vorm van lenen, maar het kan je wel helpen. Je kan geld opnemen dat je even niet in het laatje hebt en je moet het pas op het einde van de maand terugbetalen.

Tip 6: Er bestaan autoleningen speciaal voor jongeren 

Indien je wilt lenen voor een nieuwe auto bestaat er een lening speciaal voor jongeren. Deze lening heeft niet veel verschil met een gewone lening, maar er is wel een voordeel. Je kan namelijk een lening afsluiten zonder enige vorm van borgstelling.

Tip 7: Overleg goed met je ouders 

Ook al wil je graag een sprong in de zelfstandigheid wagen, het is soms beter om nog eens naar je lieftallige ouders te luisteren. Zij hebben namelijk al meer ervaring met lenen en wie weet schieten zij jou wel het bedrag voor.

Tip 8: Leen geld online 

Online geld lenen is populair. Dat is meestal voordeliger, wordt snel toegekend en de aanvraagprocedure is zeer eenvoudig. Bekijk dus zeker eens de opties.

Tip 9: Lening aangaan? Check je spaargeld 

Hoe meer spaargeld er op je rekening staat, hoe sterker je in jouw schoenen staat bij de bank. Meestal moet je ook voldoende spaargeld hebben om de bijkomende kosten te kunnen financieren en om onvoorziene uitgaven op te vangen.

Tip 10: Maak gebruik van de vele simulaties 

Alvorens je de vele banken afschuimt, kan je zeer gemakkelijk online simuleren hoe jouw lening er zal uitzien.

Tip 11: Lening geweigerd? Er zijn alternatieven

Als je jonger bent dan 21 is de kans groot dat jouw lening geweigerd wordt. Bekijk zeker eens de alternatieven.  

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20