10 miljoen besmettingen wereldwijd

Wereldwijd hebben intussen bijna meer dan 10 miljoen mensen het coronavirus opgelopen.

Volgens de teller van Johns Hopkins kan het aantal mensen die positief getest zijn voor Covid-19, de infectie die veroorzaakt wordt door het coronavirus, op elk moment de 10 miljoen overschrijden. Omdat het aantal testen lager ligt dan het reële aantal besmettingen, is dat waarschijnlijk nu al ruim het geval. 2,5 miljoen van die gevallen zijn gemeld in de Verenigde Staten.

Er zijn intussen ook meer dan een half miljoen mensen gestorven aan Covid-19. In België ligt de dodentol op minder dan 10.000, maar dat is relatief gesproken aan onze bevolking een vrij hoog cijfer.

Feestjes en voetbalclubs

Er blijven ook verontrustende verhalen opduiken over feestjes waar veel mensen besmet raken. In Zurich heeft een man die naar een discotheek ging, al zeker 5 mensen besmet. De 300 aanwezigen zijn allen in quarantaine geplaatst.

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is opnieuw toegenomen, met een piek van 69 nieuwe gevallen. Dat is drie keer zoveel als begin deze week.

Ook bij de Mexicaanse voetbalploeg Cruz Azul zijn intussen 22 besmettingen vastgesteld. 8 mannelijke spelers en 14 spelers bij de mannenploeg zijn in quarantaine geplaatst. Vorige week raakten al twee spelers van de Mexicaanse topclub besmet.

Leicester

Er gaan ook geruchten rond dat de Engelse stad Leicester volledig in lockdown zou worden geplaatst. Er wonen 350.000 mensen in Leicester, de voorbije 14 dagen werden er 658 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Ook in ons land meldt Sciensano een lichte stijging van het aantal nieuwe gevallen. Zo zijn er dagelijks bijna 5 doden te tellen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20